anniversary logo
2022.Dec.09

Izdavanje

Naša izdanja (u pdf formatu):

Godišnjak Društva za Regionalne Nauke 2011

Godišnjak Društva za Regionalne Nauke 2009

U POLETU DO REGIONALNE NAUKE

Godišnjak Društva za Regionalne Nauke 2008

Budućnost je za obrazovane

Godišnjak Društva za Regionalne Nauke 2007

MACTOR

Snaga mikroregija

Vizija mikroregije


 

Godišnjak Društva za Regionalne Nauke 2009

 

 

Treći po redu godišnjak za 2009.godinu Društva za Regionalne Nauke u I.delu sadrži teze doktorske disertacije Agneš Slavić, odnosno kratak sažetak doktorskih absolutorijumskih radova Zoltana Takača i Andraša Ricza. Ovim želimo odati priznanje našim mladim saradnicima a isto tako i motivisati mlađe PhD studente za naporan ali uspešan rad.    

II.deo Godišnjaka sadrži rezultate koji se oslanjaju na raniji rad Društva za Regionalne Nauke pod naslovom ,,Koncepcija obrazovanja odraslih- mađarima koji žive u dijaspori” a osim toga i istraživački rad pripremljen za novosadski istraživački institut Cess o pregledu tržišta rada u opštinama Vojvodine u poslednjih godinu dana.

Cela publikacija u pdf formatu


U POLETU DO REGIONALNE NAUKE

Počasno izdanje za Dr. Šandora Šomođija

Elan koji doseže čak do regionalnih nauka sakriva dugu, uspešnu naučnu karijeru. Takav rad u kojem pored kultivacije profesije na visokom nivou i standardu bio prisutan i agrarni menadžment, teorija i metodologija organizacije, modeliranje sistema proizvodnje hrane, operacijska istraživanja i simulacija, metode racionalizacije, menadžment i teorija odlučivanja, upravljanje kvalitetom, menadžment održivog ruralnog razvoja kao i regionalne nauke. Rezonantan, dinamičan i iznad svega naporan, težak rad Profesora Šandora Šomođija u njegovoj 75.godini života pozdravlja u mladalačkom duhu. Naša ,,mala ekipa”, mladi Vojvođanski nosioci regionalnih nauka, smo presretni što možemo ove lepe trenutke proslaviti sa njim i biti deo ovog lepog događaja.

Za ovaj prelepi jubilej najprikladniji poklon je mogla jedino biti knjiga. U ovoj knjigi zbirki smo zamolili one kolege, naučne saradnike, profesore, istraživače, Ph.D studente a ujedno i prijatelje- za kratku zdravicu odnosno za publikaciju svog istraživačkog rada- koji su poslednjih decenija sarađivali sa Slavljenikom. Nadamo se da smo uspeli sastaviti takvo izdanje u kojem su publikovali oni koji su Profesoru dragi i u struci bliske osobe. Oni koji su igrom slučaja izostali iz izdanja molimo da sa nama naknadno podele sreću i sa uživanjem čitaju knjigu. 

Cela publikacija u pdf formatu