anniversary logo
2023.Jan.29

Projektek

A humánerőforrás strukturális potenciáljairól szóló kutatásunkról itt olvashat.


Az oktatásrégió koncepció tervvázlatának kidolgozásáról szóló projektünkről itt talál bővebb ismertetőt.


A vajdasági magyarság életminőségének felméréséről szóló leírás megtekinthető itt.


Az RTT a Szülőföld Alap támogatásával a magyar mezőgazdasági szakoktatás fejlesztésének stratégiáját dolgozza ki. A projektről itt talál bővebb ismertetőt.


A Regionális Tudományi Társaság a Szülőföld Alap támogatásával új nagyszabású projektbe fogott melynek címe: Regionális szakképzési hálózatépítési projekt.

Röviden a projektről itt olvashat.


 

A Regionális Tudományi Társaság legnagyobb projektje a vajdasági magyarok lakta 8 község alkotta régió Regionális Fejlesztési Tervének kidolgozása. Ezt a tervet a Magyar Köztársaság a Szülőföld Alapon keresztül támogatja.

A fejlesztési terv elkészülte után, annak menedzselése és a régió fejlődésének elősegítése érdekében befektetoi, fejlesztési központot hozzunk létre, terveink szerint egy profitorientált partnerrel közösen. Célunk, hogy a tervben megfogalmazott stratégiát és lefektetett operatív programokat a lehető legnagyobb hatékonysággal megvalósítsuk. A központ elsődleges feladata kell, hogy legyen, hogy az elkészült tervet külföldön bemutassa, valamint a terv alapján hazai és külföldi forrásokat biztosítson pályázati úton a fejlesztések végrehajtására.